keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Testissä: Couscous ja smoothie-kokeilu

Saanko esitellä uuden ystäväni: Couscousin! :) En ole IKINÄ maistanut couscousia, mutta nyt oli aika hieroa tuttavuutta tämän minulle tuntemattoman lajikkeen kanssa! Ostin eilen kauppareissulla GoGreenin täysjyväcouscousia, joka on 100% täysjyvää.

Purkki näyttää tältä


Jos täysjyväcouscousin ravintosisältöä vertaa vaikka täysjyvämakaronin ravintosisältöön, niin tässä on hitusen enemmän energiaa (20 kcal), hitusen vähemmän proteiinia ja hiilihydraatteja (ero 1 g), 1g enemmän rasvaa ja vähän enemmän ravintokuitua. MUTTA koska tämä on niin riittoisaa (ei tarvitse käyttää paljon per ruoka), niin omasta mielestäni tämä on parempi vaihtoehto kuin makaroni.






Valmistin ruoaksi kanacouscousia salaatin ja raejuuston kera. Oli hyvää ja yllättävän täyttävää! Tein tuota ruokaa ison wokkipannullisen ja käytin couscousia siihen vain 1 dl (= 80 g)! Pannussa on varmaan ainakin 4 annosta, joten sehän tarkoittaa sitä, että couscousia on annoksessa 20 g! :)


Minkä makuista couscous on? En oikein osaa sanoa. Ei se ainakaan wokin sekaan sekoitettuna pahanmakuista ole - ihan hyvää! Jos olisin käyttänyt makaronia, olisi sörsseli kaivannut kipeästi ketsuppia lisukkeeksi, mutta couscous ei kaivannut mitään.

Toinen juttu, mitä olen testannut, on uusi smoothie-kokeilu! En tehnytkään enää perinteistä aamupalasmoothieta, vaan päätin kokeilla jotain aivan uutta. Pengoin pakastinta, löysin puolukoita ja tuumasin, että ne täytyy käyttää pois. Tuloksena syntyi puolukka-mansikka-banaani-smoothie!





PUOLUKKA-MANSIKKA-BANAANI-SMOOTHIE

150 g sokeritonta mehukeittoa (käytin karviais-boysenmarja-mehukeittoa)
250 g maitorahkaa (maustamatonta)
40 g puolukoita
60 g mansikoita
½ banaani
10 g vehnälesettä
10 g soijalesitiiniraetta

Valmistus hyvin yksinkertaista: KAIKKI SEKAISIN TEHOSEKOITTIMESSA! :D Nam! Hyvää!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti