torstai 2. tammikuuta 2014

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

UUSI VUOSI JA UUDET KUJEET! ;)

Oikein ihanaa ja antoisaa Uutta Vuotta 2014 kaikille!

Minun uusi vuoteni ei ole valitettavasti alkanut kovinkaan hyvin. Kyllä vastustaa taas! Eikö nämä vastoinkäymiset jo riittäis?! Toivottavasti tämä on vain alkukankeutta eikä ennusta vaikeaa vuotta. Tänä aamuna minulla oli herätys klo 5:45. Ei olis voinut enää vähempää kiinnostaa mikään herääminen tuollaiseen aikaan!! HYH! Ei, en juopotellut eilen - jos sitä epäilitte! :D En vaan saanut unta rakettien paukkumisen takia ja sitten kun viimein pääsin uneen, niin heräsin, kun jotkut järjen jättiläiset paukuttelivat raketteja klo 2 meidän pihallamme!!! Nukuin siis yöllä ehkä 3-4 tuntia ja töihin ryömittyäni olin kuoleman väsynyt! Väsymys kyllä sitten kaikkosi pian, kun sain tietää miehekkeeni joutuneen kolariin. Meidän automme on nyt melko surkeassa kunnossa... sniff. Ei tietoa selviääkö se.. Minä rakastan sitä kaaraa, joten mieli on ollut maassa. :(

Autottomuus taasen aiheutti sen, että minulla ei ollutkaan enää kyytiä kotiin. Laitetaanpa kaupanpäällisenä vielä Uudenvuodenpäivä eli PYHÄ, niin saadaan summaksi se, että bussitkin kulkevat melko huonosti. Tulin siihen lopputulokseen, että minun on ihan sama kävellä koko matka kotiin (ohuenohuissa housuissani ja ilman lapasia), kun vaihtoehtona oli odottaa ensin bussia 25 min ja sitten vielä kävellä 1 km. Niin minä pätkäaamun päätteeksi urheasti kävelin loskapaskaa uhmaten kotiin - ihan sama vaikka reidet olivatkin jääkalikat päämäärään saavuttuani! Haa, selvisinpä!

Kotona sain kuulla vähän lisätietoja aamun tapahtumista. Vika oli vastapuolen, mutta se ei kyllä lohduttanut yhtään. Tapahtunutta ei saa tapahtumattomaksi vaikka minkälaisia taikatemppuja yrittäisi. Pääasia tietenkin, että henkilövahingoilta säästyttiin! HUH! Ajatukset myllersivät melko villeinä mielessä, mutta onneksi nukkuminen kuitenkin onnistui joten kuten. Kolme tuntia lisää unta. 3 + 3 = 6. Ei häävi, mutta näillä mennään!

Oli aika lähteä yövuoroon. Pyörän valo oli rikki. Keksin, että laitetaanpa tilalle otsalamppu. Sekin oli rikki. No voi persetti. Etsitään toinen otsalamppu. Toimi, mutta valo oli aika heikko. Onhan se tyhjää parempi kuitenkin (näin PYHÄNÄ kun ei valoksi niin vain muututakaan). Ja jotta homma ei järkyttävästä loskakelistä huolimatta kävisi liian helpoksi, niin lisätäänpä vielä vähän haasteita matkalle. Vanha pariskunta käveli koko tien leveydeltä - yritin pimpottaa pyörän kelloa, mutta sehän ei toiminutkaan. Jossain vaiheessa matkaa vastaan tuli vapaana oleva koira ja sehän sitten päätti tulla minun pyöräni eteen ja pakotti minut pysähtymään. Omistaja pahoitteli, siirsi koiransa ja matkani jatkui. Melkein perille päästyäni alkoi vielä sataa räntääkin, mutta en antanut sen lannistaa. Keskityin pitämään suuni kiinni ja silmät sirrillään, jotta en tukehtuisi räntään (mikä kohtalo se olisikaan!) ja pysyisin tiellä (onko mitään inhottavampaa kuin suoraan silmiin satavat hiutaleet?). Ja jälleen kerran selvisin kaikesta huolimatta. Se, mikä ei tapa, vahvistaa... joo joo ja niin niin. Voisko nämä vastoinkäymiset silti loppua jo?

Vuosi ei siis ole alkanut häävisti. Viime vuoden viimeinen päivä sen sijaan oli oikein mukava. Aamulla kävin salilla. Olipa ihana päästä treenaamaan! :) Myöhemmin päivällä menin lenkille. Sää yllätti ja olikin muuttunut aamun poudasta sakeaksi lumi-/räntäsateeksi. Isoja hiutaleita tuli suoraan nenään ja silmiin, yök. Aluksi tuntui, että käännynkö takaisin, mutta lopulta tarvoin vain menemään. Reipasta kävelyä ja 3 min juoksua. Eihän ne läskit itsekseen sula! ;)

SALITREENI
79 min (sis. 10 min aerobista)
- 321 kcal (50% rasvaa)
Keskisyke: 101 ; Max.syke: 157

AEROBINEN
6,5 km
61 min
- 571 kcal (27% rasvaa)
Keskisyke: 145 ; Max.syke: 176

Vuoden vaihtumista juhlistin katsomalla elokuvan (Vieras) ja pitämällä tämän viikon herkkupäivän --> vähän sipsejä, Muumi-limukka, lasillinen Fresitaa ja irtokarkkeja. Nam nam! :)

Tässä vaiheessa voisi olla ihan hyvä kertoa minkälaisia suunnitelmia ja lupauksia olen tehnyt vuodelle 2014! :) Näillä eväillä purjehdin kohti unelmakroppaa ja ennen kaikkea pysyviä terveellisiä elämäntapoja:
* Terveellinen ruokavalio on kaiken pohja (runsaasti kasviksia/marjoja/hedelmiä, paljon proteiinia, vähän hyviä rasvoja ja vähän hiilihydraatteja). Säännölliset ruoka-ajat ovat myöskin tärkeät.
* 2-4 litraa vettä päivässä. Riippuen siitä, kuinka paljon milloinkin liikun.
* Max. yksi herkkupäivä viikossa. Herkkujen nauttiminen tietyissä rajoissa on ihan ok. En usko, että yksi herkkupäivä viikossa kaataa projektia/elämää. En myöskään aio kieltäytyä herkuista niin jyrkästi kuin Superdieetin aikana esim. juhlapäivinä. Ratkaisu: jos otan palan kakkua, niin sitten teen ylimääräisen hölkkälenkin. That's it! :) Ja jos olen vieraana (esim. kotikotona), niin aion syödä ihan samoja ruokia kuin muutkin - otan vain pienemmän annoksen varsinaista ruokaa (jos se on vähemmän terveellistä) ja keskityn salaattipuoleen.
* Monipuolisen liikunnan lisääminen. Ihanne olisi, jos kävisi 3 kertaa viikossa salilla (aina tämä ei onnistu ja silloin on sallittua korvata salitreeni kotitreenillä) ja tekisi aerobisia lenkkejä 3-5 kertaa viikossa. Vaihtelu virkistää, joten myös ryhmäliikuntatunteja voisi hyödyntää.
* Lepo aktiivista lepoa. Lepopäivänä olisi hyvä harrastaa vaikka palauttavaa liikuntaa --> rauhallinen kävelylenkki raittiissa ilmassa. Täytyy muistaa myös liikkuvuudesta huolehtiminen.
* Unen tärkeys. Pyrin nukkumaan 7-10 h yössä. Levänneenä jaksaa paremmin!
* Hyötyliikunta kunniaan! Hissit pannaan.
* Liiallisen istumisen välttäminen. Istumatyöläiselle melko merkittävä asia kiinnittää huomiota tähän. Aion (ja olen jo aloittanutkin) näyttöpäätetyöskentelyn lomassa nousta aina välillä seisomaan.
* Ei stressiä stressin päälle. On mentävä elämäntilanteiden ja jaksamisen mukaan. Jos elämässä on joskus vaikeaa, niin sitten löysätään ohjaksia hetkeksi.

Siinäpä joitakin oivalluksiani. En varmaan muistanut edes kaikkia mainita, mutta ehkä tuossa tuli tärkeimmät :) Pyrin myös tekemään punnitukset ja mittaukset säännöllisesti, jotta näen kuinka kehityn (tämä omalta osaltaan auttaa ylläpitämään motivaatiota).

Mites muut? Oletteko tehneet uuden vuoden lupauksia? :)

Vuonna 2014 minusta olisi tarkoitus tulla Personal Trainer - unelma-ammattini. Koulutus on vasta alussa, mutta olen siitä ihan suunnattoman täpinöissäni. Jeee! Ihan mahtavaa! Toivottavasti on opettavainen ja mielenkiintoinen vuosi tiedossa! :)

P.S. Lankkuhaaste sujuu suunnitelmien mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti