maanantai 30. joulukuuta 2013

Uudet kujeet: lankkuhaaste

Hymyhuulet-facebook




AHHAHAHA! Ihana tuo Hymyhuulten kuva. :D

Mun kohdallani se "dieetti" alkoi tänään, kuten eilen jo uhosin. "Dieetti" siitä syystä, että en pidä tätä dieettinä. Dieetti viittaa monesti johonkin lyhytaikaisesti noudatettavaan ruokavalioon, yms. Minä pikemminkin palaan takaisin terveelliseen ruokavalioon ja terveellisiin elämäntapoihin (=RUOTUUN!). Löysäilyt on nyt löysäilty!

Jotta paluu arkeen ei olisi ollut liian jyrkkä, kävin jo eilen iltalenkillä miehekkeen kanssa. Pääasiassa käveltiin reippaasti, mutta hölkkäilin myös vähän ihan vain nähdäkseni miltä se tuntuu niin pitkän tauon jälkeen. Yllättävän hyvältähän se tuntui! :)

ILTALENKKI 29.12.2013
7 km
65 min
- 562 kcal (30 % rasvaa)
Keskisyke: 138 ; Maksimisyke: 177

Tänä aamuna uni olisi maittanut paremmin kuin hyvin. 7-8 h tuli unta palloon yön aikana. Alun perin oli tarkoitus lähteä aamulla kuntosalille, mutta se muuttui zumbaksi. Peilistä näkyi sen verran likaiset hiukset, että päätin kipaista lenkille. Kuntosali --> zumba --> lenkki :D Mutta niin se vaan joskus menee... suunnitelmat muuttuu ja olotilan mukaan on mentävä.

AAMULENKKI 30.12.2013
7 km
60 min
- 506 kcal (31 % rasvaa)
Keskisyke: 135 ; Maksimisyke: 159

Halusin testata, miten kunto on päässyt romahtamaan Liten aikana. Ennen Liteä suoritin juoksuohjelman, mutta Liten aikana en tehnyt juoksulenkkejä ollenkaan. Ja tulos on (tittiritittitiiiiii!!!), että jaksoin kuin jaksoinkin yhä edelleen hölkätä 30 min yhtäjaksoisesti! :) *happy* Oli pakko hölkätä melko hitaanlaisesti, koska en tiennyt, että miten jaksan. Eilisessä lenkissä sen sijaan hölkkäsin ehkä 5-10 min, mutta sykkeet kävivät korkealla, koska juoksin välillä melko lujaa (pimeät syrjäkadut ja laukkaava mielikuvitus = ei hyvä yhdistelmä). Kun vertaan näitä kahta lenkkiä, niin tulokset puhuisivat HIIT-lenkkien puolesta. Melkein niillä intervalleilla ja tasaisella köpöttelyllä saa samanlaiset (ellei jopa paremmat) tulokset kuin tuollaisella tasaisella hölkällä. HIIT kokeiluun ehdottomasti! Onko jollain teistä kokemusta HIIT-lenkeistä?

Törmäsin eilen 30 päivän lankkuhaasteeseen.

Pinterest.com
Ja minähän otin haasteen vastaan! Tänään suoritin Day 1:n eli 20 sekuntia lankkuasennossa. Ennätykseni on muistaakseni 90 sekuntia, joten alku menee varmaan suht. kivuttomasti. Kaikki harjoittelu on kuitenkin hyvästä, joten aloitan haasteen alusta asti. Lankku kehittää tasapainoa ja voimaa sekä keskivartalon lihaskorsettia (mm. sisempiä poikittaisia vatsalihaksia, syviä selkälihaksia ja hartioita). Otatko sinä lankkuhaasteen vastaan? ;)

Suklaat ovat nyt visusti poissa silmistä (niitä ajatuksia en tuohon litanniaan lisää, sillä se olisi valhetta). Sohvapöydällä näyttää olevan (miehekkeen jäljiltä) lakritsia, suolapähkinöitä ja Lion-patukoita. Aaaaargh. Ilkimys. Mutta en todellakaan sorru! Päätös on päätös ja se pitää! ;)

Mieheni valmistui insinööriksi, joten kävimme tänään syömässä välimeren ravintolassa. Otin välimerenlautasen (mielestäni aika terveellinen vaihtoehto --> salaattia, kanaa, halloumia, pitaa, viininlehtikääryleitä, ezmeä ja tzatzikia), josta en jaksanut edes syödä kaikkea. Kana oli ihan älyttömän hyvää - miten ne osaakin tehdä sen niin herkullisesti?! Nam!

Aloitin eilen taas veden juonnin. Hah! Kuulostipa järkevältä! :D Siis olen pistänyt merkille, että jos asiaan ei kiinnitä huomiota, veden juonti jää aivan liian vähäiseksi (sitten särkee päätä, huulet kuivuu, iho kuivuu, nälkäkin vaivaa, jne.). Jos juomansa veden määrää sen sijaan tarkkailee, niin sitä tulee juotua enemmän/tarpeeksi. Join eilen 2,5 litraa (tekee todella hyvää kuona-aineille ja kroppaan kertyneille nesteille) ja tänään olen juonut tähän mennessä 1,5 litraa. Näillä mennään! :)

Leppoisaa viikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti