sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Uusi tuttavuus: Ohjattu kahvakuula-tunti

Vieläkin henki pihisee, vaikka välillä uupelo meinaakin jyrätä. Tähän viikkoon mahtui kaksi yövuoroa, yksi vapaapäivä, yksi koulutuspäivä Helsingissä sekä aamupätkä ja yövuoro. Nyt voin  v i i m e i n k i n  sanoa, että viikko on onnellisesti pulkassa. HUH!!!! Vuorotyö v*tuttaa välillä melkoisesti, mutta yritän keskittyä positiivisiin puoliin. Miksi tätä vuorotyötä teen? No, mm. sen takia, että tällä työllä rahoitan unelmani! Siinä on jo melkoisesti motivaattoria! :) Ensi viikon koulutusviikonloppua odotellessa ;)

Tällä viikolla kävin kokeilemassa ihan uutta ryhmäliikuntalajia. Kävin 45 minuutin kahvakuula-tunnilla! Vaikeustasona on oranssi eli toiseksi vaikein ja siltä se kyllä tuntuikin! Härregyyd! Oon minä toki ennenkin kahvakuulaa heilutellut - itsekseni ja Fitfarmin dieettien ohjeiden mukaan - mutta en ole käynyt ohjatulla tunnilla. Oli paljon uusia liikkeitä ja liikekombinaatioita. Lisäksi esim. kolmen liikkeen liikeyhdistelmän (raskaan sellaisen!) jälkeen saattoi olla vain vedenhörppäystauko ja sitten mentiin taas! Mutta jälleen kerran äärettömän tehokas tunti! En silti aivan täysin vakuuttunut, että onko tunti minun mieleeni.. taidan mieluummin kahvakuulailla itsekseni. Nettikin kun on pullollaan ohjeita - lehdistä puhumattakaan. Ihan vastikään postiluukustani tippui tällainen lehti, joka sisältää Kahvakuula-treenin. Sen suhhautan läpi joku päivä! :)

Lukemista


KAHVAKUULA 45 MIN-TUNTI
48 min
-394 kcal (31 % rasvaa)
Keskisyke: 135 ; Max.syke: 168

Miksi kahvakuulailu? Ensinnäkin se on helppoa, mukavaa ja monipuolista treenailua, jonka voi suorittaa niin kotona kuin salillakin! Se on toiminnallista harjoittelua, jossa voidaan treenata koko kehoa. Se myöskin vahvistaa keskivartalon korsettia ja kuluttaa tehokkaasti kaloreita! Oletteko kokeilleet?

Tämä vuosi ei ole alkanut kovin häävisti. Heti 1.1. meidän autome meni lunastuskuntoon ja eilen hajosi sijaisautokin. Viikonloppuisin ei oikein kulje täällä nuo bussit ennen klo 7 (ja se on voi voi, jos työaika alkaa kello 7!!) ja niinpä minä urheasti hyppäsin eilen pyörän selkään ja huristelin töihin. Varpaissa ei ollut enää tuntoa, kun perille pääsin. Menin bussilla kotiin nukkumaan (luojan lykky, että puolen päivän aikaan on jo mahdollisuuksia) ja illaksi takaisin töihin, MUTTA tänä aamuna yövuoroni loppui siis klo 7. Ei tartte olla matemaatikko laskeakseen yhtälön sunnuntai-aamu + klo 7 tajutakseen, että eihän ne bussit kulkeneet tänäkään aamuna. Ei autoa, ei bussia --> oli tultava väsyneenä pyörällä kotiin -24 asteen pakkasessa. Voi järkky, mikä pyörämatka!!! Pyörän jarrut olivat jäätyneet päälle (huhhuh, mikä reisitreeni!), pyörän jarrut eivät siis toimineet (jarrutus tapahtui oman jalan kautta), kengät jäätyivät polkimiin kiinni (aiheutti ongelmia jarrutettaessa), olin niin väsynyt että säikähdin omaa varjoani (hyvä, etten ajanut penkkaan!), yläripset tarttuivat alaripsiin kiinni (ei kovin hyvä näkyväisyys), jne. Kun pääsin kotiin, näytin tältä:
Jäätävää menoa!
Minun rakkaallani oli eilen syntymäpäivä ja työntäyteisen päiväni takia hänen synttärinsä jäivät huomioimatta. Tänään olen korjannut asian ja leiponut hänen eilisen juhlapäivänsä kunniaksi sämpylöitä ja ostanut herkkuja. Hän on hakemassa meille uutta autoa Etelä-Suomesta, mutta tulee onneksi kohta kotiin. Alankin nyt odotella häntä ja rentoutua raskaan viikon jälkeen.

Sähäkkää sunnuntaita kaikille! :)



2 kommenttia: