perjantai 12. huhtikuuta 2013

Vapaapäivän hedelmää :)

Niin jälleen valkeni vapaapäivän aamu. Viime päivät ovat olleet uskomattoman aurinkoisia, mutta tämä aamu oli poikkeus. Taivas oli pilviä täynnä ja aamuaerobisella reippaillessani tipahteli joitakin lumihiutaleitakin - mutta onneksi vain joitakin! Oli ilo huomata, että tiet olivat sulaneet hyvinkin paljon siitä, kun viimeksi samoja teitä tallasin. Toki paikoitellen oli yhä liukasta, mutta jospa ne viimeisetkin jäät sulaisivat pian.

Menen aamuaerobisella aina torin ohi. Tänä aamuna torilta leijaili vastapaistetun pullan tuoksu! Ah! Paluumatkalla nenäni aisti paistetun makkaran tuoksun! Ja mennessäni myöhemmin päivällä kaupunginkirjastoon, leijaili Pannukakkutalosta pannukakkujen tuoksu! Oi, että! :) Ihania tuoksuja!

Aamuaerobinen oli tosi kiva. Oli juuri sopivan lämmin/viileä ja ihmisiä liikenteessä vähemmän kuin aurinkoisina aamuina. Kylmiä väreitä meni jatkuvalla syötöllä selkäpiitä pitkin. Ensimmäiset väreilyt aiheutti Safri Duo:n Played A Live ( niin kuin joka kerta, kun sen tuolla lenkkeillessäni soittolistaltani kuulen). Toiset kylmät väreet aiheutti varis, joka lennähti aivan viereeni sillan kaiteelle ja katseli minua siitä pikimustilla silmillään. Upea lintu! Tuossa hetkessä oli jotain yliluonnollista (tuttuja menneisyydestä?). Kolmannet kylmät väreet aiheutti ääni, joka tuli talon seinän repeämisestä. Vanhaa puutaloa laitettiin kaivurilla maantasalle pala palalta. Karmiva ääni ja melkoinen näky myös (kuin olisi nukkekotia katsellut).

TSÄKÄDÄDÄIKÄDÄI!!! Nyt se saapui - aiemmin mainitsemani palkinto, jonka ostin itselleni 60 kg:n rajan rikkomisesta!! Saanko esitellä, se on tässä:


Ostin kahdet tosi söpöt korvikset! Turkoosit englanninlakut ja pikkupöllönapit! Kaupanpäällisenä sain tuollaisen vaalanpunaisen englanninlaku-kännykkäkorun! Iiiih! Niin söpöjä! :)

Tein jotain tavoistani aivan täysin poikkeavaa tänään. Otin lounaastani kuvan!!


Paistettua jauhelihaa ja sipulia, paistettuja kukkakaalia ja parsakaalia, paahdettuja (ja suolattuja!) cashew-pähkinöitä ja raejuustoa. Olipa hyvää, nam!

Minun oli tarkoitus tänään lähteä käymään kuntosalilla, mutta kirjastoreissun (ja lounaan) jälkeen olin niin väsynyt, että kun hetkeksi itseni oikaisin sängylle ja katselin nukkuvia kissoja, niin nukahdinpa sitten itsekin! HUPS! Ja kylläpä makeasti nukuttikin! Kun lopulta heräsin, olikin jo aika syödä välipalaa (Mannisen ihanaa suklaapuddingia ja pilttiä). Latausjuomien, treenien, palautusjuomien ja ruokailujen aikatauluttaminen on minulle vähän haasteellista. Tunnit loppuvat kesken. Niinpä päätin tänään pitää rentoilupäivän, tartuin Jan Sundellin "Hanki lihasta, polta rasvaa"-kirjaan ja koska kirja sisältää erittäin mielenkiintoista tekstiä, vierähti aikaa kirjan parissa mukavasti ja olen lukenut siitä jo melkein puolet! :) Nytkin tekisi mieli jatkaa lukemista, mutta kirjoittelen tämän ensin loppuun.

Hyviä pointteja kirjasta:
  • Lihas kuluttaa kolme kertaa enemmän kaloreita kuin rasvakudos --> lisääntyneen lihasmassan kautta rasvaa palaa harjoittelun lisäksi myös lepotilassa aiempaa enemmän.
  • Lepo on tärkeää, koska lihas kasvaa levossa! Lihaskasvu alkaa, kun lihas on saanut levätä n. 45-60 min harjoittelun päättymisen jälkeen.
  • Liikaharjoittelu voi johtaa ylikuntoon, mikä on erittäin haitallinen tila --> harjoiteltava lihas ei saa olla kipeä edellisestä kerrasta, olon tulee salilla olla energinen ja tulostason nousujohteinen.
  • Laihduttajalle 8h uni voi olla tehokas keino varmistaa, että laihtumistuloksena on rasvan menetys lihasten sijaan. Mene nukkumaan ajoissa ennen klo 23!
  • Aerobisissa lajeissa on vältettävä äärisuorituksia, sillä ne voivat haitata kehitystä lihasvoimaharjoittelussa.
  • Kun proteiinia nautitaan heti harjoituksen jälkeen, on lihaskavu optimaalisinta. Kunnon ateria 1-2h harjoituksen jälkeen.

Kirjoittelen kirjasta lisää joku toinen päivä. Nyt täytyy alkaa tehdä huomisen päivän ruokia. Huomenna onkin päivävuoro töissä ja ajattelin työpäivän jälkeen taapertaa Hukkaan, jos suinkin vain jaksan. Tuo kirja on kyllä niin motivoiva opus, että minun on varmaan PAKKO päästä huomenna treenailemaan - vaikka sitten silmät ristissä! :D Loppuun vielä motivaatiokuva, joka on kuin osoitettu suoraan minulle ;)

Kuva


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti