sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Uusi lajikokeilu: Kehonhuolto

Töihin paluu oli yllättävän raskasta. Olin ensimmäisen työpäivän jälkeen niin väsynyt, että nukahdin sohvalle. Työvuorotkaan eivät olleet helpoimmasta päästä. Maanantaina oli aamuvuoro ja tiistaina mentiinkin heti yövuoroon. Ennen yövuoroa en saanut nukuttua päiväunia ollenkaan, joten yö tuntui pitkältä ja väsyttävältä. Tunsin, etten palautunut tuosta yöstä niin hyvin kuin normaalisti.

Viime viikon ainut vapaapäiväni oli torstai. Tämän viikon ainut vapaapäivä oli myöskin torstai, joten kuusi päivää tuli taottua putkeen. Olo on väsynyt. Olen tarkoituksella ottanut nyt vähän kevyemmin ja liikkunut omien tuntemusteni mukaan. On tärkeää kuunnella kroppaa ja mieltä. Nyt, kun aurinko on viimeinkin näyttäytynyt, olen tietenkin huolehtinut myös rannalla loikoilusta ;) Kesä! <3

Viime viikolla teimme harjoitusasiakkaani kanssa HIIT-lenkin. Ensin kävelimme 15 min, jonka jälkeen vuorottelimme hölkkäpyrähdyksiä ja kävelyä. Oli mukavaa huomata, kuinka paljon asiakas tykkäsi tällaisesta HIIT-lenkistä ja olin iloinen, että pystyin tarjoamaan hänelle uudenlaisen liikunnallisen kokemuksen.

Olen kokeillut pariakin uutta ryhmäliikuntatuntia ja tässä nyt esittelen niistä kehonhuolto-tunnin, jolla kävin tiistaina. Liikuntakeskus Hukassa on tarjolla kehonhuolto-tunteja, jotka kestävät 45 min. Kehonhuoltotunnilla tehdään monipuolisia toiminnallisia liikkuvuusharjoituksia ja dynaamisia venytyksiä. Aktiivinen tekeminen on tehokas tapa lisätä lihaksen pituutta ja liikkuvuutta. Samalla dynaaminen lihastyö edistää rasituksesta palautumista. Tämä tunti sopii kaikille, jotka haluavat huoltaa liikuntakoneistoaan uudella tavalla.

Kehonhuoltotunti eroaa siis venyttelytunneista niin, että varsinaisilla venyttelytunneilla venytykset ovat pitkiä ja staattisia, kun taas kehonhuoltotunnilla tehdään toiminnallista venyttelyä ja liikkuvuusharjoituksia. Toiminnallisilla liikkuvuusharjoituksilla pyritään saamaan liikkuvuusvaikutus aikaan lihaksissa, jänteissä, nivelsiteissä sekä lihaskalvoissa. Tällaiset liikkuvuusharjoitukset toimivat hyvin myös lämmittelyharjoituksena ennen liikuntasuoritusta.

Kehonhuoltotunti oli ihan mahtava! Alussa, kun tehtiin esim. mittarimatokävelyä, hiki virtasi ja syke nousi. Lopussa tehtiin harjoituksia matolla maaten ja silloin taas syke laski ja olo alkoi olla ihanan rento. Tunnin jälkeen olo oli raukea ja rentoutunut. Toiminnalliset liikkuvuusharjoitukset ovat kyllä älyttömän hyvä vaihtoehto staattiselle venyttelylle! Tykkään! Näitä lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti