tiistai 15. heinäkuuta 2014

Steppiä ja Joogaa (vastakohdat täydentävät toisiaan)

Tänään oli toinen vapaapäiväni. Kunpa elämä voisi olla yhtä vapaapäivää! :D Aika meni nimittäin ihan liian nopeasti enkä ikävä kyllä ehtinyt tehdä kaikkea, mitä olisin halunnut päivän aikana tehdä :(

Heräsin kellon sointiin klo 8 ja olo oli väsynyt. Söin vähän kevyttä aamupalaa ja lähdin kohti Hukkaa. Tämä päivä aloitettiin nimittäin reippaasti uudella ryhmäliikuntatuttavuudella: BodyStepillä, joka kesti 45 minuuttia. Kyseessä on lukujärjestykseen mustalla värillä merkitty tunti, mikä tarkoittaa, että tunti on haastava. *glumps* Tästä lajikokeilusta sain leiman nro 16 - 14 jäljellä! Voiton puolella!! Jihuu!! :)

BodyStep on LesMillsin energisoiva askeltreeni, jonka avulla voi päästä stressistä eroon. Muuta ei tarvita kuin steppilauta, jonka korkeutta voi säädellä. Ohjaaja antaa ohjeet ja mukaansatempaavat biisit auttavat pysymään rytmissä mukana. Tämä tehokas kuntotreeni pakottaa rasvanpolton ylikierroksille ja lihaksiston koville – kunto kasvaa kohisten.

Jokaisella BodyStep -tunnin musiikkikappaleella on tietty treenitarkoitus. Yhdessä ne luovat energiaa koko kehon täyteen harjoituksen ajaksi. Treeniä on helppo soveltaa rankemmaksi tai kevyemmäksi oman kunnon mukaan, ei tarvitse muuta kuin säätää askeleen korkeutta.

BodyStep -tunti alkoi kevyellä lämmittelyllä, josta siirryttiin perusliikkeisiin. Ohjaaja opetti askeltamaan laudalle oikein. Treenin tempo nousi hiljalleen. Syke nousi ja hiki virtasi. Sekosin askelissani ties kuinka monta kertaa... Askelsarjat menivät nappiin, kunnes piti ottaa käsien liikkeet mukaan. Selkeästi ihan liian haastavaa minulle! :D Nou nou nou!

BODYSTEPIN HYÖDYT
  • Polttaa huomattavan määrän kaloreita
  • Kasvattaa voimaa perustreenillä
  • Nostaa yleiskuntoa
  • Kehittää tasapainoa
  • Parantaa luiden ja nivelten kuntoa
  • Kasvattaa sydämen ja keuhkojen tilavuutta ja hapenottokykyä

Mitä tykkäsin tunnista? BodyStep on haastava, mutta uskon, että siinä voi kehittyä. Mitä enemmän tunneilla kävisi, sitä tutummiksi ja helpommiksi askelsarjat ym. koreografiat varmasti kävisivät. Kasvattaa ihan takuulla kuntoa - sen verran tehokasta oli hien virtaus! Huomasin heti aamulla, etten ollut palautunut vielä eilisestä funkkiksesta, joten virkeystilani ei ollut kaikista otollisin. Tunnilla tehtiin paljon hyppyjä, mutta minä jätin suosiolla osan hypyistä tekemättä, jotta en vain vahingossakaan kaatuisi rähmälleni (loukkaantumisia tähän tiukan aikataulun leimojen metsästykseen ei todellakaan kaivata!). Pitää kuunnella omaa kroppaa ja mennä sen ehdoilla. Mutta siis voisin kyllä mennä BodyStep-tunnille uudestaankin. Ei jäänyt kammoa :)

BODYSTEP
45 min
-506 kcal (22 % rasvaa)
Keskisyke: 152 ; Max.syke: 167

Iltapäivällä menin hakemaan leiman nro 17 (13 jäljellä!) HukkaJoogasta. HukkaJooga on Hukan oma tunti. Tämä tunti onki mulle entuudestaan tuttu eli oon käynyt siinä joskus ennenkin pari kertaa. Tänään kyseessä oli lämpötunti ja kyllä sitä taas pukuhuoneessa tuli mietiskeltyä ennen tunnin alkamista, että HULLUN HOMMAA mennä tällaisella helteellä vielä lämpötunnille!!! :D

Tämä HukkaJooga oli "harmaa tunti" eli kaikille sopiva (on olemassa myös vähän haastavampia tunteja tarjolla). Kyseessä on kehoa huoltava tunti, joka sisältää paljon pitkäkestoisia venytysasentoja. Tunti on saanut vaikutteita hatha- ja astangajoogasta.

weheartit


Mitä pidin tunnista? Tunti oli rentouttava ja hiki virtasi taas vuolaasti. Aineenvaihdunta on ainakin käynnissä! Osa asennoista vaati tasapainoa, jota mulla tuntuu tänään olevan vähemmän kuin normaalisti. Jos vertaa tätä BodyBalanceen, niin enemmän tykkäsin Balancesta.

Kun olin lähdössä joogailemaan, oli sykemittarini mennyt piiloon enkä onnitunut löytämään sitä ajoissa. Olisi ollut hauska nähdä sykettä ja kulutusta tuollaisen rauhallisemman/lämpötunnin aikana. Ehkä joskus toiste sitten.

Mielenkiintoinen liikunta-anti kyllä yhdelle päivälle. Aamulla rankkaa aerobista ja illemalla ihan täysin vastakohta eli jooga. Kuulostaa vähän ristiriitaiselta yhdistelmältä, mutta toimi! :)

BodyStep-tietouden lähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti