tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kolme uutta lajikokeilua plakkarissa! :)

Helou!

Mulla on muka ollut niin älytön kiire, etten ole ehtinyt tänne raporttiakaan viskaamaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, joten tässä se tulee! :)

Perjantaina oli vuorossa GRIT PLYO. Jälleen kerran kyseessä GRIT-perheeseen kuuluva LesMillsin tunti. GRIT PLYO on 30 minuuttia kestävä, plyometrinen tehotreeni (kimmoisuusharjoitus), joka panee lihakset koetukselle hyppyjen, punnerruksien, juoksupyrähdysten ja kyykkäysten voimalla. PLYOssa yhdistyy voima ja ketteryys urheilulliseen suoritukseen. Täydellinen treeni lihasmassan kasvattamiseen.
  • Kehittää tehoa, nopeutta ja  jalkavoimaa
  • Kasvattaa lihaskestävyyttä ja yleiskuntoa esim. urheilukisoihin
  • Ihanteellinen tehotreeni lihasmassan kasvattamiseen
  • Kehität ketterämmän ja atleettisemman kropan 
Mitä pidin tunnista? Olipas tehokas tunti!! Hyppyjä riitti ja riitti! Syke oli korkealla koko tunnin ajan ja jalkoja hapotti melkoisesti! Tykkäsin tästä huomattavasti enemmän kuin Strengthistä. Voisin kuvitella meneväni tunnille uudestaankin :) Tästä sain leiman 20/30.

GRIT PLYO
30 min, -382 kcal (16 % rasvaa)
Keskisyke: 161 ; Max.syke: 182

Maanantaina (eli eilen) kävin Hukan omalla tunnilla, jonka nimi oli Pallojumppa45. Hukan nettisivut kertovat lajista seuraavaa: "Tässä on hauska ja tehokas pallon päällä tehtävä tunti, jossa kiinteytetään erityisesti vatsan, lantionpohjan ja reisien lihaksia. Parantaa tasapainoa ja sopii kaikille."

Treeniin tarvittiin iso jumppapallo, jumppamatto ja käsipainot. Tämä kyseinen tunti oli vain naisille takoitettu ja kesti 45 minuuttia. Tunti oli HIIT-tyyppinen ja sisälsi pallon päällä tehtäviä aerobisia osuuksia, joita seurasi erilaisia lihaskuntoliikkeitä. Minun palloni tuntui olevan vähän villimpää sorttia ja uhkasi lähteä karkuun, mutta kyllä sitten lopulta sain sen tottelemaan aika hyvin. Ohjaaja oli iloinen ja energinen.

Mitä pidin tunnista? Vaikka minulla oli ennakkoluuloja, niin täytyy sanoa, että tykkäsin tunnista! Yllättävän tehokas ja hauskaa liikuntaa. Voisin kuvitella meneväni uudestaankin. Tänään on ollut vatsalihakset arat, joten lihaskuntoliikkeetkin menivät perille asti. Tästä lajikokeilusta ansaittu leima oli 21/30.

PALLOJUMPPA45
45 min, -335 kcal (34% rasvaa)
Keskisyke: 122 ; Max.syke: 170

Tänään kävin pelaamassa pingistä. Vai voikohan sitä oikeastaan pelaamiseksi edes kutsua? Alussa pallo tuntui karkaavan koko ajan ja lyöntiin käytettävää voimaa piti säädellä tosissaan, jotta peli ei alkaisi muistuttaa kössiä tai tennistä :D Mutta lopussa peli sujui jo paljon paremmin ja se oli ihan kivaakin. Pallopelit on nyt kokeiltu ja kyllä sulkapallo ja kössi menivät tämän(kin) edelle. Tästä lajikokeilusta sain 22. leiman. Eli 8 leimaa vielä jäljellä!

Leimojen keräily on sujunut suunnitelmien mukaan. Vähän on meinannut väsyttää, mutta olen ottanut töiden ja ryhmäliikuntatuntien välillä päiväunia ja sitten on taas ollut energiaa jatkaa projektia! :) Vähän veikkaan, että ensi viikolla saattaa jo turnajaiskestävyys olla koetuksella, mutta sinnillä vain eteenpäin!

GritPlyo-tietouden lähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti