maanantai 14. heinäkuuta 2014

Squashin kanssa tutuksi ja BodyBalance-comeback

Leimojen keräily treenipassiin jatkui sunnuntaina! :)

Sen verran täytyy vielä mainita lauantaista, että kävin siinä herättyäni tsekkaamassa elokuussa avattavan Liikuntakeskus Voiton. Oli vain niin tuju kooma yövuoron jäljiltä, etten meinannut herätä tarpeeksi ajoissa. Sain kuitenkin onneksi repäistyä itseni ylös sängystä viime hetkellä ja suhautin pyörällä tuhatta ja sataa avoimiin oviin. Upea uusi liikuntakeskus! Kuukausimaksu olisi puolet edullisempi kuin Hukassa ja voisi käydä yhä edelleen kuntosalilla, ryhmäliikuntatunneilla, toiminnallisen treenamisen salilla ja nautiskella vielä kotonakin video-ohjatuista ryhmäliikuntatunneista. Täytyy harkita vakavasti tukikohdan vaihtoa. Toki Hukan eduksi täytyy sanoa, että Hukassa on enemmän tilaa, enemmän ryhmäliikuntatunteja ja pallopelien mahdollisuus. Mutta tarvitsenko minä niin paljon tilaa, niin paljon tunteja ja pallopelejä? Riittäisikö vähemmän?

Lauantaina kävin myös ihanan ystäväni kanssa heittämässä talviturkin pois! Jes! Aluksi (meri)vesi tuntui hiiiiiirveän kylmältä, mutta kun sinne sitten vain rohkeni pulahtamaan, niin ei se oikeastaan ollutkaan kylmää! :) Haluan pian uudestaan!

Pääsin sunnuntaiaamuna yövuorosta. Tämä yövuoro meni selkeästi helpommin kuin edeltäjänsä. Kahden yövuoron välissä on todella väsynyt ja on kertakaikkisen hieno juttu, kun saa nukkua posottaa niin pitkään kuin sielu sietää! Ja kun on levännyt, on luonnollisestikin enemmän paukkuja seuraavaan yövuoroon. Harmi, että meillä on niin paljon yksittäisiä öitä - aamupätkä + yö-comboista puhumattakaan. Jäk!!

Kävin sunnuntaina kokeilemassa ensimmäistä kertaa elämässäni squashia! Oon nähnyt, kun sitä pelataan ja se on näyttänyt melko hurjalta (isot pojat kun pelaavat niin tosissaan). Epäilin, että onkohan tuo mun juttu. Että kuitenki saan pallosta päähäni. Mutta sehän olikin ihan älyttömän kivaa! Pelikaverikseni sain Kaisan, johon tutustuin Liten kautta. Alkutörttöilyjen jälkeen pääsin peliin jo sisällekin ja se alkoi luonnistua. Oi, että meillä oli mukavaa! Ehdottomasti tätä lisää! Suosittelen lajia lämpimästi, mikäli et ole sitä vielä kokeillut :) Tästä lajikokeilusta sain leiman nro 12 - 18 jäljellä!

Squashin jälkeen menin BodyBalanceen. Kyseessä on LesMillsin tunti, jossa yhdistyvät jouhevasti Jooga, Tai Chi ja Pilates. Se tekee kehostasi joustavamman ja voimakkaamman, mutta myös auttaa sinua keskittymään ja rauhoittumaan. Hallittu hengitystekniikka, keskittyminen ja harkitut, ohjatut liikesarjat, liikkeet ja asennot yhdessä musiikin kanssa luovat holistisen harjoituksen, jonka päämääränä on luoda sekä keholle että mielelle harmonia ja tasapaino.

BodyBalance-tunnille ei tarvitse paljoa rekvisiittaa. Rennot vaatteet, joogamatto, juomapullo ja hikipyyhe riittävät vallan mainiosti. Jokainen treeni sisältää noin 45 minuuttia helppoja, mutta myös haasteita antavia harjoituksia, joita seuraa kymmenen minuutin meditaatio ja rentoutuminen. Tunti alkaa helpoilla ja virtaavilla Tai Chi -liikkeillä, joilla unohdat kuluneen päivän stressin ja keskityt itseesi kehosi samalla lämmetessä. Tämän jälkeen ohjaaja johtaa sinut Joogan ja Pilatesin liikkeisiin ja liikesarjoihin, joiden tarkoituksena on voimistaa ja virittää kehosi tärkeitä lihasryhmiä. Asentojen ja venytysten tarkoitus on notkeuttaa ja tehdä kehostasi joustavamman. Viimeiset kymmenen minuuttia harjoitetaan meditaatiota, joilla on tarkoitus korostaa treenin vaikutusta kehoosi ja mieleesi, mutta myös rentouttaa ja keventää mieltä.

BODYBALANCEN HYÖDYT
  • Kehittää nivelten joustavuutta ja niiden liikettä
  • Kasvattaa lihasvoimaa
  • Edistää verenkiertoa
  • Polttaa kaloreita
  • Vähentää stressitasoa
  • Auttaa ylläpitämään hyvänolontunnetta ja mielenrauhaa
  • Keskittää mieltä ja kohottaa yleistä tajunnan tasoa
Mitä pidin tunnista?
BodyBalancessa olen käynyt joskus aiemminkin pari kertaa, mutta siitä on vuosia. Tuolloin en jotenkin tykästynyt tuntiin. Kehonhallinta oli surkeaa luokkaa ja olin yhtä taipuisa kuin rautakanki. Mutta nyt rakastuin! Voi vitsi, mikä tunti!!! Vaikka kyseessä oli ihan tavallinen Balance (ei lämpötunti), oli salissa ihan älyttömän kuuma ja hiki virtasi koko ajan. Nautin kyllä ihan jokaikisestä minuutista tuolla tunnilla. Kotiin lähtiessäni tunsin oloni höyhenen kevyeksi ja leijailin jossain pilvien korkeudella. Olo oli niin rento, että ku pyöräilin kotiin, niin epätasaisen asvaltin töyssytkään eivät tuntuneet missään. Joustavasti pompsahtelin niiden mukana. Ihanan rentouttavaa! Suosittelen! :) Tästä lajikokeilusta sain leiman nro 13 - 17 jäljellä!



BodyBalance-tietouden lähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti