perjantai 20. syyskuuta 2013

Testissä: kesäkurpitsalasagne

En ole ikinä voinut sietää kurpitsaa/kesäkurpitsaa. Minusta se ei maistu hyvälle. Kesäkurpitsa on kuitenkin terveellistä, joten ajattelin totutella syömään sitä. Olenhan oppinut syömään kaaltakin, vaikken siitä pienempänä tykännytkään.

Selailin erilaisia kesäkurpitsa-aiheisia reseptejä ja päädyin kokeilemaan kesäkurpitsalasagnea. Reseptin bongasin Prisman Facebook-sivuilta, jossa reseptiä kehuttiin kovasti. Ohje tuntui kaiken lisäksi helpohkolta, mikä alensi kokeilukynnystä entisestään.

KESÄKURPITSALASAGNE 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ainekset

  • 800 g kesäkurpitsaa
  • ripaus suolaa
Jauhelihakastike
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus rouhittua mustapippuria  
  • ripaus oreganoa
Lisäksi
  • 300 g Polar 15%-juustoraastetta

 

Ohjeet

Viipaloi kesäkurpitsat pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi. Ripottele viipaleille suolaa. Anna hikoilla 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla. Nosta tomaattimurska valumaan siivilään. Paahda jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Lisää tomaattisose ja -murska. Mausta. Valuta ja viipaloi mozzarella. Nostele uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, mozzarellaa ja jauhelihaseosta niin, että pinnalle tulee kesäkurpitsaa. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Tulos: Sehän oli hyvää! Ei ole kyllä turhaan kehuttu! Resepti ei ole kylläkään kevyimmästä päästä. Ensi kerralla aion kokeilla juustoraasteen korvaamista 3% fetajuustolla.

Miten te syötte kesäkurpitsaa?

4 kommenttia:

  1. Mä olen myös vihannut kesäkurpitsaa, kunnes tänä kesänä ystäväni teki aivan loistavaa kesäkurpitsa-bolognesea! Aikaisemmin kesäkurpitsa sain mussa aikaan lähinnä yökkimisefektin, mutta nykyään on jo toinen ääni kellossa ;) Kurkkaa ohje täältä mun blogista, jos kiinnostaa: http://fitnesta.blogspot.fi/2013/04/zucchini-bolognese.html :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, taidanpa kokeilla myös tuota bolognesea - sittenhän minulla olisi jo ruhtinaalliset kaksi kesäkurpitsaruokaa ;)

      Poista
  2. Munkin pitäisi opetella syömään kesäkurpitsaa..! Ajatuskin inhottaa, mutta ei kai se sen kummempaa oo kuin kukkakaaliin tykästyminenkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jostain kumman syystä ajatus kesäkurpitsan syömisestä on yököttänyt. Vika on varmaan pään sisällä ja vaatii vain vähän työstämistä? :) Söin tänään uudelleen eilistä ruokaa ja se maistui paremmin kuin eilen. Harjoitusta, harjoitusta! ;)

      Poista