sunnuntai 15. syyskuuta 2013

25 min juoksua!!! Kääk! :)

Vauhdikasta viikonloppua!
Tänään oli vuorossa juoksuohjelman viikko 6:n lenkki nro 3. 5 min reipasta kävelyä, 25 min hölkkää ja 5 min kävelyä! Olin ennakkoon melko kauhuissani tuosta.. jaksankohan hölkätä 25 min putkeen??? Minä, jolle 6 viikkoa sitten jo pelkästään 5 min hölkkää oli melkoinen saavutus?! Ennakkopelot osoittautuivat turhiksi. Hölkkäsin suurimman osan matkasta rauhallisesti (keskinopeus 7 km/h) ja lopussa vähän lisäsin vauhtia (maksiminopeus 10 km/h), kun tiesin maaliviivan häämöttävän horisontissa. Hyvin meni! Lenkkien helppo osuus on nyt ohi ja tästä lähtien ne pitävät sisällään melko pitkän hölkkäputken (25-30 min).
Olen huomannut sellaisen asian sykettä seuraamalla, että mikäli syke pysyttelee n. 160 tienoilla, jaksan ihan hyvin. Mutta jos syke on juostessa 170, niin johan alkaa kylkeen pistämään ja voimat hupenevat ennätysvauhtia. Toki, mitä matalampi syke, sitä hitaampaa etenen ja näin ollen myös juostu matka jää lyhyemmäksi. Mutta hiljaa hyvä tulee.. :)
Inhosin joskus pelkkää ajatusta juoksemisesta. Nyt pidän siitä! Odotan jo nyt innolla seuraavaa lenkkiä! Melkoinen muutos! :)
Mainostin eilen tuota juoksuohjelmaa kaverilleni ja hänkin tuntui innostuvan siitä! :)
200 km-haaste on nyt edennyt puoleen väliin ja mittarissani on 101 km. 99 jäljellä. Voiton puolella jo! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti