tiistai 4. maaliskuuta 2014

Koulutus-viikonloppu ja Sh'Bam-comeback



No heissan! :)

Viime viikko meni melkoisissa stressitunnelmissa. Perjantain lisenssikoe jännitti niin hurjasti, että olin ihan huonovointinen ja migreeni kyläili monta kertaa tuon viikon aikana. Hioin vielä tekniikkaani kuntosaliliikkeissä ja yritin omaksua tiedonrippeitä ja kokea ahaa-elämyksiä. Kaiken tämän ohella piti tietenkin hoitaa myös työt ja muut asiat.

Lopulta koitti THE perjantai! Voin sanoa, että aamulla sai ravata vessassa melko tiuhaan tahtiin ja housunpuntit tutisivat vimmatusti! Meillä oli vielä perjantaina ensin luento motivoivasta ohjaamisesta ja vasta tämän jälkeen oli vuorossa THE lisenssikoe! KÄÄK! Vaikka jännitystilani ja stressikäyräni hipoivatkin pilviä, niin kyllä ne muutkin tuntuivat jännittävän! Se on kai ihan normaalia :)

Kuntosaliliikkeet oli "numeroitu" ja jokainen valitsi summassa yhden numeron ja ohjasi asiakasta (tässä tapauksessa luojan kiitos leikkiasiakasta, joka oli toinen opiskelija) tekemään kyseisen numeron takaa löytyvän liikkeen. Minun heikkokohtani on ollut lantionnosto matolla. En tarkoita lantiosiltaa, joka on yksi lempiliikkeistäni. Lantionnosto makuulla on tämä liike:

7
Lähde: www.fit.fi
  • Asetu selin makuulle ja ojenna jalat hieman koukussa kohti kattoa
  • Nosta jalkoja suoraan kohti kattoa tai hieman vatsan päälle rullaamalla
  • Älä heijaa jaloilla, vain lantio irtoaa alustasta ja lopussa alaselkä on pyöreänä.
Kuvan lainasin Fitin liikepankista

On vaikea tehdä kyseistä liikettä heijaamatta jaloilla. Tapahtuva liike on todella pieni! Ja tottakai minulle sitten pärähti tehtäväksi juuri tämä kaikista heikoimmalla osaamisellani oleva liike (voitte kuvitella, että liikkeen nimen kuultuani ei hirveästi naurattanut). Olin omasta suoristustekniikastani epävarma ja se heijastui myös ohjaamiseeni. Loppuarviona sain kuulla, että tekniikkani oli kyllä ok, mutta puhuin liian hiljaa (tottakai! ettei vaan kukaan ulkopuolinen kuule :D) ja olisin saanut kohdistaa asiakkaan kehumisen tarkemmin johonkin tiettyyn osa-alueeseen. Koska asiakkaan tekniikka oli nappisuoritus, niin kehuin vain ylimalkaisesti "Todella hyvältä näyttää" jne. Anatomiaa (suorittavan lihaksen lähtöpiste ja kiinnityskohta) en ollut erityisemmin tajunnut päntätä, mutta oikea vastaus tuli jostain selkäytimestä. Mutta läpi meni eikä edes rimaa hipoen!! Jihuu!! :)

Nyt on tällä viikolla edessäni vielä Kuntosalivalmentaja-koulutuksen teoriakoe. Kertailen siihen Hyvinvointivalmentaja- sekä Kuntosalivalmentaja-koulutusten oppikirjat ja teen kokeen loppuviikosta. Minulla on alkanut nyt hiihtoloma ja olen jotenkin niin täpinöissäni (rauhaton), etten pysty vielä rauhoittumaan ja keskittymään. Anyway, jos kaikki menee hyvin, niin saan parin viikon sisällä Kuntosalivalmentajan paperit käteeni. Ihan älyttömän hienoa! :)

Eilen kävin pitkästä aikaa kokeilemassa Sh'Bamia (LesMills). Olen käynyt siinä muutaman kerran aikaisemminkin, mutta viime kerrasta on kulunut jo vuosi tai pari. Kaverikseni sain jälleen kerran Kaisan, johon tutustuin Liten valmennusryhmässä. Kaisan kanssa kävin myös viime viikolla kokeilemassa BodyCombatia. :)

Mikä on Sh'Bam?

Yksinkertaiset, mutta kuuman trendikkäät tanssiliikkeet tekevät SH'BAM -tunnista täydellisen tavan kohottaa kuntoa ja samalla voit antaa sisäisen tähtesi loistaa – vaikka tanssi ei olisikaan lajisi. Liikkeitäsi tahdittaa listaykkösiksi nousseet biisit, yökerhojen tanssimusiikki, klassikkokappaleiden remix-versiot ja modernit latinorytmit. Tunnin kesto on 45 minuuttia.

SH'BAM
45 min
-386 kcal (33 % rasvaa)
Keskisyke: 132 ; Max.syke: 170

Mitä pidin Sh'Bamista? Tunnin ohjasi yksi lempiohjaajista, joten odotukset olivat korkealla. Hänen ohjaamisessaan ei ollut varsinaisesti mitään vikaa, mutta tällä kertaa seinällä olevat "valkokankaat" eivät olleet käytössä. Koska viime kerrastani oli jo päässyt kulumaan pitkä aika, en tiennyt yhtään, mitä tuleman piti. Olimme Kaisan kanssa salin takanurkassa, joten ohjaajan seuraaminen salin keski-etuosassa oli aika vaikeaa. Suoraan edessä ollut valkokangas olisi auttanut asiaa huomattavasti - jos videotykki olisi ollut päällä :D Koreografiat menivät siis miten menivät ja se laski myös vähän fiilistä.


MUKAVAA ALKANUTTA VIIKKOA! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti