lauantai 29. maaliskuuta 2014

Vapaa viikonloppu = viikonloppuvapaa :)

TÄYSIN VAPAA VIIKONLOPPU! Halleluuja! Harvinaista herkkua meikäläiselle! :) Sain jopa luettua uusimman Fit-lehdenkin ihan suht. tuoreeltaan (yleensä mulla kertyy sellainen aivan järrrrrrrkyttävä lukemattomien lehtien pino ja ihan tässä vasta luin jotain jouluherkuttelu-juttuja. Hehe! Ei ihan ajankohtaista ehkä..). Paljon oli juttua, mutta nyt nostan joitakin minun mielestäni kiinnostavimpia esille.

Fit 4/2014

Rullaati rullati! (s. 22-26) kertoi putkirullailusta, joka mullistaa kehonhuollon. Oon kyllä aiemminkin kuullut putkirullailusta, mutta tämän jutun luettuani minulle syntyi suorastaan pakottava putkirulla-tarve. :D Rullaus on vähän kuin hierontaa, jonka teet itsellesi. Se rentouttaa ihanasti. Lisäksi se auttaa lihasjumeihin ja säännöllisesti tehtynä ehkäisee rasitusvammoja. Rullailun idea on, että se joustavoittaa lihaksia ympäröiviä sidekudoskalvoja eli faskioita (liikkuvampi ja rennompi lihas!). Rullailu toimii myös alkuverryttelynä ja auttaa kasvattamaan lihaksen liikerataa. Rullailla voi ennen treeniä, treenin jälkeen, omana treeninään ja venyttelyjen yhteydessä. Kätevää! Jutun yhteydessä oli Fitin rullaustreeni ja kuvia katsellessani + ohjeita lukiessani saatoin suorastaan jo kuvitella, kuinka mukavasti se auttaisikaan kireisiin lihaksiin! Rulla ostoslistalle! :)

Putkirullailua


Paljonko on PALJON? (s. 32-34) kehotti tarkistamaan nosteletko tarpeeksi isoja rautoja. Erinomainen muistutus siitä, että jos tangossa ei ole tarpeeksi rautaa, eivät lihaksetkaan kasva. Jutun yhteydessä oli painotaulukko, josta löytyi eri liikkeille keskimääräiset aloittelijoiden aloituspainot, 2-3 kk tavoitepainot ja haastepainot. Juttu oli erittäin motivoiva potku persuuksille! :) P.S. Tunnistatteko tyypin kuvasta? ;) Se on Voimariini!

Motivaatiopotku takalistoon - osu ja uppos!


Treenaajasta Les Mills-ohjaajaksi (s. 40-41) kertoi Sami Muhosen tarinan. Ensin hän oli ihan tavallinen Body Pump-treenailija, mutta kouluttautui sitten Body Pump-ohjaajaksi. Olen itsekin viime aikoina alkanut hieman haaveilla, että jos minusta tulisi jonkun lajin ohjaaja joskus. Tämä juttu antoi toivoa asian suhteen :) Aika näyttää, kuinka käy..

Mietintämyssyyn :)

Pohjanmaan kautta (s. 58-59) muistutti veden juonnin tärkeydestä ja antoi lisävinkkejä sen nauttimiseen. Neuvottiin mm. laskemaan vedentarve, kulauttelemaan isoja kulauksia pikkusiemausten sijaan, lisäämään suolaa veteen, välttämään liiallista veden juontia aterian yhteydessä, aloittamaan aamu vedellä ja tarkistamaan juomapullon materiaali.

Vettä!!

Lähdetkö yhdelle? (s. 74-75) vastasi kysymyksiin, jotka liittyivät alkoholi + liikunta-comboon. Alkoholi haittaa laihtumista ja kiinteytymistä - jo kaksi alkoholiannosta hidastaa rasvanpolttoa jopa 73 % ainakin kahden tunnin ajaksi. Rasvanpolton sijaan keho joutuukin keskittymään alkoholin hajottamiseen maksassa. Rasvanpoltto on siis jumissa, jos veressä on alkoholia. Runsas alkoholin käyttö myös heikentää ja pienentää lihaksia - mutta muutama siideri silloin tällöin tai bileilta kerran kuukaudessa eivät tuhoa treenisi tuloksia. Nämä olivat tärkeimmät pointit, jotka jutusta poimin. :)


Mielenkiintoinen juttu alkoholista ja liikunnasta


Fit-lehden lukemisen lisäksi olen käynyt tänään salilla. Tein vetopäivän treenin. Treeni luisti tosi hyvin! Huomenna jalkojen kimppuun, can't wait!!! :)

Eilen kävin ohjaamassa eräälle työkaverilleni hänelle laatimani kuntosaliohjelman työpaikkamme kuntosalilla. En ollut aiemmin käynyt tuolla salilla ja se yllätti minut positiivisesti. Osa laitteista oli toki melko köykäsiä (vaijerit irtoilivat kesken liikkeiden yms), mutta vapaapainoalue oli kiva!! Taljojakin oli useampi! Tein työkaverilleni 1-jakoisen kuntosaliohjelman ja käytiin se yhdessä läpi. Tänään siltä suunnalta on tullut pientä morsetusta, että vissiin ihan tuntuu, että treenaamassa ollaan käyty! Hyvä niin! Sittenhän onnistuin tehtävässäni! :)

Kuten sanottua, tällainen vapaa viikonloppu on todella harvinainen minulle. Heitän aivot narikkaan ja otan rennosti - myös syömisten suhteen. Maanantaina palaan ruotuun niska-perse-otteella ja alan syömään liten ohjeiden mukaan.
PITKÄSTÄ AIKAA!! Omenapiirakkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti