tiistai 18. maaliskuuta 2014

Turmion tiistai!!

Väsynyt. Sitä minä olen ollut tänään, väsynyt. Nukuin viime yönä vain kuusi tuntia, joten univelkaa kertyy ja kertyy. Ihan omaa tyhmyyttä, kun en mene aikaisin nukkumaan (en malta, kun illalla on aina niin paljon tekemistä). Minulla oli tänään lyhennetty työpäivä ja odotin työvuoron päättymistä kuin kuuta nousevaa. Olin ajatellut lähteä lyhyen työpäivän päätteeksi treenailemaan - kerrankin pääsee sellaiseen aikaan, kun sali ei ole täynnä muita treenaajia.

Ihan työvuoron lopussa tapahtui kuitenkin eräs asia, joka pilasi päiväni aivan täysin! V*tutti niiiiin suuresti ja mieliala laski kuin lehmän häntä siinä samassa. Nälkäkin kurni vatsassa. Kävelin ärsyyntynenä kotiin tuota työasiaa mielessäni pyöritellen. Ja mitäs minä sitten tein, kun pääsin kotiin? No, aloin syödä! Vanha tunnesyöjä nosti päätään. "Kun asiat ovat tarpeeksi pahasti pielessä ja olo on kuin tallatulla maanmatosella, niin mikäpä lohduttaisikaan enemmän kuin syöminen? Kun minulla on kerran ollut näin rankka päivä, niin olen ansainnut pienen lohtusyömisen." Kuulostaako tutulta? Minulle nimittäin kuulostaa. Juuri näillä hienoilla metodeilla varmaan keräsin osan ylimääräisistä kiloistani silloin aikoinaan! Herkkuja, kun asiat menevät hyvin ja herkkuja, kun asiat menevät aivan päin peetä.

Nyt söin neljä näkkileipää, joissa oli päällä suolakurkkua. Tunsin, kuinka olo tuli energisemmäksi ja paremmaksi jokaisen suupalan jälkeen. Seuraavaksi rupesin miettimään, että jos ottaisi muutaman palan suklaata! Mikäpä lohduttaisikaan paremmin kuin suklaa? EI MIKÄÄN! Mutta tässä vaiheessa, hyvät lukijat, astui kuvioihin järki. Tunnistin (tunnesyömisen) merkit ja tuumasin, että nyt ei todellakaan olla kestävillä jäillä. Punnitsin asioita mielessäni. En ottanut suklaata - sen sijaan keitin itselleni kahvia. Join kahvit ja tunsin oloni kutakuinkin normaaliksi (jos sitä armotonta v*tutusta ei oteta huomioon). Edelleen mietin, että jaksanko oikeasti lähteä salille vai pitäisikö mieluummin käydä huomisaamuna klo 6, torstaina klo 16.30 ja perjantaina klo 6. Sitten tein päätöksen. Minä lähden nyt salille! Pakkasin repun ja hurauttelin komeetalla Hukkaan.

Tein tänään vetopäivän treenin. Voin sanoa, että ei kaduta yhtään!! Treenatessani sain muuta ajateltavaa, koin onnistumisen iloa (hauikset tuntuvat kehittyneen viime kerrasta) ja treenin jälkeen olo oli super mahtava!  Kannatti todellakin lähteä! Kotona olisin vain märehtinyt asioita, joille en mitään voi. Jippiii! Ex-tunnesyöjä vs. sporttimimmi -battlen voitti sporttimimmi! Enpä olisi uskonut tätä vielä muutama vuosi sitten! :) Britney Spearsia lainaten "But now I'm stronger than yesterday..." ♥

KUNTOSALITREENI - VETOPÄIVÄ
66 min
-355 kcal (46 % rasvaa)
Keskisyke: 106 ; Max.syke: 153

Mitä on tunnesyöminen?

  • Ihminen syö jonkin tunteen (tavallisesti negatiivisen kuten suru, ahdistus tai stressi mutta myös ilo ja helpotus) seurauksena normaalia enemmän ilman, että hänellä on nälkä. Ahdistus ja stressi! Ehdottomasti!
  • Etenkin hiilihydraattipitoinen ruoka tuo nopeasti hetkellisen avun ja parantaa sekä tasoittaa mielialaa. Suklaa!!
  • Erityisen harmillista tunnesyömisessä on, että silloin tulee syötyä epäterveellisiä ruokia --> suklaata, karkkeja, pizzaa, jäätelöä ja muita herkkuja. Ei ehkä niinkään se näkkäri, mutta se suklaa!!!
  • Etenkin naiset ajattelevat usein, että rankka työpäivä tai muut elämän haasteet oikeuttavat herkutteluun. Johtuu varmasti hormoneista (niinkuin kaikki asiat yleensä)!
  • Liiallisen syömisen taustalla voi olla myös unenpuute. BINGO!!

Mitäs muuta tänään kuuluu? No, sanotaanko näin, että äässi on melko hellänä ja sain BodyCombatista kaksi mustelmaa (käsivarteen ja polveen)! Kyllä! M U S T E L M A A ! :D Miten se on mahdollista? Siihen minulla ei oo vastausta. Ilmeisesti mielikuvitusmöröt saivat iskettyä ainakin  pari kertaa takaisin. :D Hahhaa! Combattirakkaus senkun syvenee! ♥

Ensimmäinen combattimustelma ♥

Nyt lähden Nukkumatin kainalokynkkään, sillä huomenna pitää piisata energiaa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti