maanantai 11. maaliskuuta 2013

Tankkauspäivä takana, ugh...

Jippii! Lauantaina oli se kauan odotettu tankkauspäivä! Alkuviikosta energian ollessa ihan finiitto, odotin tankkauspäivää kuin kuuta nousevaa. Olotilassa tapahtui kuitenkin loppuviikkoa kohti muutos parempaan ja mittauksessa selvisi, että ketoosissa oltiin! Harmitti pilata ketoosi tankkauksella, mutta toisaalta sitten ajattelin sen niin, että aineenvaihduntani todellakin tarvitsee boostausta (kun on tuo paino niin hitaasti alkanut laskea). Ja sitä paitsi, kahdesta viimeisestä Superdieetti-viikosta tulee varmasti raskaita, joten täytyi nyt hamstrata hiilareita, kun kerran sai. :)

Aurinkoisen aamuaerobisen tunnelmia
Lauantaiaamuna suoritin aamuaerobisen kuntopyörällä, kun ulkona oli sen verran kylmä, etten sinne tarennut. Hyvinhän se meni niinkin. :) Ja sitten olikin aika ensimmäisen aterian - aamupalan. Aamupalaksi tein puuroa, jonka sekaan laitoin raejuustoa, mehukeittoa ja mansikkahilloa. HUHHUH, mikä satsi! Maha humpsahti melkoiseksi palloksi tuon syötyäni. Puuroon ei saanut laittaa ollenkaan suolaa, mutta hyvää oli silti! Ihan hassua, miten suuret kiksit voi saada kaurapuurosta! :D

2,5 tunnin päästä oli aika syödä ensimmäinen ateria (pastaa, kanaa, pastakastiketta ja ranskanleipää!). Ensimmäiset haukut ranskanleivästä olivat hyviä, mutta siihen se nautinto sitten jäikin. Leipä kaipasi kipeästi päälleen sipaisun margariinia, mutta koska rasvat olivat tankkauspäivänä pannassa, tuollaiset haaveet sai oitis unohtaa.

2,5 tunnin päästä oli jälleen aika syödä! Söin välipalaksi hedelmäsalaattia. Ensimmäiset lusikalliset maistuivat hyviltä, mutta liika on aina liikaa. Täytyy tunnustaa, että muutama mandariinin palanen jäi syömättä. En yksinkertaisesti kyennyt siihen, kun olo oli niin oksettava.

2,5 tunnin päästä välipalasta oli aika syödä toinen välipala. Tällä kertaa patonkia ja tuoreita vihanneksia oman valinnan mukaan. Patonki oli ihanaa - ei haitannut, vaikkei margariinia päällä ollutkaan. Punainen paprika oli myös tosi namia. MMmmmmmm... :)

2,5 tunnin päästä piti jälleen syödä, vaikka olo oli TODELLA täysi. Tällä kertaa ateria sisälsi perunaa ja tonnikalaa pastakastikkeessa. Hyi helv... olin jo muutenkin ähkyssä, mutta väkisin yritin syödä tuon aterian. Vähän kuitenkin jäi syömättä, kun alkoi etoa niin paljon.

3 tunnin päästä ateriasta oli iltapalan aika. Päivän kohokohta! Vaniljajäätelöä ja mansikkahilloa! Nam, nam ja vielä kerran NAM! Tästä iltapalasta nautin kyllä aidosti ja ilman etovia tuntemuksia (ilmeisesti vatsassani oleva erillinen herkkulokero on edelleen tallessa). Hurrrrrrjan hyvääää!

Tankkauspäivänä olo oli koko ajan melko "pallo" ja vatsakin turposi sellaiseksi, että näytin ihan raskaana olevalta. Masulle pieni kulttuurishokki moinen äpöstäminen.

Mietteitä tankkauspäivästä? Oli mukavaa, kun sai syödä normaalista dieettiruoasta poikkeavaa ruokaa, mutta yllättävää oli, ettei se tuottanut niin suurta mielihyvää kuin ennakkoon olin ajatellut. Ateriat olivat todella suuria ja niistä tuli suorastaan paha olo. Joillakin kanssadieettaajilla nälkä pääsi yllättämään aterioiden välillä, mutta minulle näin ei päässyt käymään - olin koko päivän mahdottomassa ähkyssä. Sunnuntaina oli ihana palata ruotuun ja oikein odotin aamusmoothietani ja kaikkia terveellisempiä ja kevyempiä aterioitani. Arvostan taas enemmän tätä dieettiruokaa, vaikka se välillä yksitoikkoisuutensa takia meinaakin pursuta korvista. Toivon totisesti, että tuo mättäminen antoi aineenvaihdunnalleni kunnon sysäyksen ja tuloksia näkyisi ensi viikon punnituksessa. :) Tankkauspäivän jälkeen oloni oli ihan hyvä. Ei tullut hiilarikrapulaa - nukuin tosin suurimman osan päivästä yövuoroa varten, joten sekin saattoi auttaa asiaa.

Tänään mietiskelin, että mitä olen tästä superdieetistä oppinut? Olen ainakin oppinut sen, että olen aiemmin koostanut välipalani väärin. Monesti proteiininlähde on unohtunut. Lisäksi ateriavälit ovat olleet ihan päin prinkkalaa. Olen oppinut myös sen, että paistettaessa lihaa/kanaa ei tarvitse käyttää rasvaa. Ihan sama mitä olen aiemmin paistanut, niin aina olen laittanut pannulle lorauksen öljyä. Se ei ole todellakaan tarpeellista! Jauhelihassa itsessään on sen verran rasvaa, että paisto ilman öljyä onnistuu todella hyvin. Kanan paistaminen pannulla onnistuu, kun laittaa pannulle vähän vettä. Aiemmin olen ostanut vain marinoituja kanasuikaleita, mutta dieetin aikana olen oppinut, että itsemaustetut ovat parhaita. Aamuaerobisia ei ole juuri tullut harrastettua, mutta nyt aion ehdottomasti jatkaa niiden tekemistä myös dieetin ulkopuolella. Sitten, kun tulee kesä, niin jaksaa varmasti paremmin herätäkin aamulenkkejä tekemään. Latausjuoma, urheilujuoma ja palautusjuoma ovat tulleet jäädäkseen. Tuovat potkua treeneihin ja palautumiseen. Aamusmoothie on maailman paras keksintö ja sen aion ruokavaliossani säilyttää - ehkä teen siitä vain vähän erilaisia variaatioita. Rahkaa (nimenomaan maustamatonta!) on tullut syötyä melko harvakseltaan, mutta nyt sekin on tullut jäädäkseen. Hieno proteiinin lähde! :) Nämä asiat nyt tulivat heti suurempia miettimättä mieleeni.

Nyt on meneillään toiseksi viimeinen eli viides Superdieetti-viikko. Olen jo pikkuhiljaa mietiskellyt, mitä tapahtuu Superdieetin jälkeen. Vaihtoehtoja on monia. Joko jatkan omillani tai osallistun SD-extraan, Liteen tai Bikini Challengeen. En ole vielä päättänyt, mitä teen. Onneksi tässä on aikaa pohtia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti