lauantai 20. syyskuuta 2014

NRJ Workout Oulu 13.9.2014

Aika kertoa teille viime viikonlopusta! :) Lauantaina 13.9. järjestettiin Oulun Superpark Areenalla NRJ Workout-ryhmäliikuntatapahtuma. Into piukeana menin nauttimaan ryhmäliikunnan energiasta rakkaan ystäväni kanssa. Odotukseni tapahtumaa kohtaan olivat suuret ja täyttyivät kyllä aika hienosti.

Tarjolla oli parikymmentä erilaista ryhmäliikuntatuntia, joten ihan varmasti jokaiselle löytyi jotain! Koska Liikuntakeskus Hukasta löytyy kattavasti Les Millsin tarjontaa, halusin kokeilla jotain uutta. Ensimmäinen tunti, jolle osallistuin oli C-Workout TOTAL. Tunnilla käydään läpi vartalon kaikki lihasryhmät kehonpainolla ja painoilla tehtävissä energisissä harjoituksissa. Suoraviivainen, tehokas ja selkeä tunti hakee elementtejä CrossTrainingistä, painonnostosta ja kehonpainoharjoittelusta. Jokainen pystyy myös sääntelemään harjoituksen tehokkuutta itselleen sopivaksi tekemällä harjoitteet omaan tahtiinsa. Tuntiin kuului alussa selkeä tekniikka- ja opetusosio ja liikeprogressioiden läpikäynti, niinkuin kaikissa C-Workout -tunneissa.

Voihan gluteus maximus, mikä tunti!!! Niin älyttömän tehokas ja monipuolinen! Se oli sekoitus BodyPumpia ja GritStrengthiä. Mieletön pläjäys! Hiki virtasi ja välillä silmissäkin melkein pimeni! Tykkäsin!! :) Ainut, mistä miinusta antaisin, oli se, että kaikki eivät välttämättä (takana? sivulla?) nähneet tekniikkaopastusta tarpeeksi hyvin ja tekniikan osaaminen on kuitenkin tärkeä asia, jotta emme rikkoisi itseämme.

C-Workout TOTAL
40 min (oikea kesto varmaan 45 min, mutta unohdin laittaa sykemittarin päälle)
- 444 kcal (21 % rasvaa)
Keskisyke: 152 ♡ ; Max.syke: 175 ♡

Tässä välissä kävimme syömässä Robsonsissa. Otin kanasalaatin! Nam! Olipa kyllä herkullista! Niin hyvää, mutta silti niin terveellistä!

Toinen tunti, jolle osallistuimme, oli Jooga. Itse luonnehtisin kyseistä tuntia enemmän pitkäkestoisia venytyksiä sisältäväksi tunniksi kuin joogaksi, mutta väliäkös tuolla. Rentouttavaa joka tapauksessa, vaikka jotkut venytykset tuntivatkin ihan sietämättömän pitkiltä (mm. reiden lähentäjät)... Joogailu suoritettiin paljain jaloin ja minun keskittymiskykyni herpaantui jossain vaiheessa aivan täysin, kun aloin miettiä, että kuinkakohan paljon sukkanöyhtää jaloissani oli :D

JOOGA
45 min, - 101 kcal (67 % rasvaa)
Keskisyke: 79 ♡ ; Max.syke: 125 ♡

Joogan jälkeen alkoi ravintoluento, joka minua tietenkin kiinnosti suuresti. Tapahtuman nettisivuilla sanottiin, että luennon pitää BodyCamp. Luennoitsijana toimi Jussi Lotvonen, 32-vuotias vammaisurheilija Oulusta. Hieno mies! Tähtää Rion olympialaisiin 2016. Olin odottanut luennolta paljon, joten se osoittautuikin pieneksi pettymykseksi. Siellä kerrottiin perusasioita siitä, miten tulisi syödä oikeaoppisesti (ihan suoraan dieettikaavojen mukaan), jne. Mielenkiintoisinta oli kuulla kuinka Jussi itse syö - kuinka huippu-urheilija syö. Mutta pääasiassa luento oli tuttua kauraa ihan jo Fitfarmin dieettien kautta. Ja oli joitakin asioita, joihin suhtauduin kriittisesti omien ravintovalmentajaopintojeni pohjalta.

Viimeinen treeni oli ASTETTA KOVEMPI -treeni feat. Aste! WUHUU! Tätä olin odottanut! Tässä yhdistyivät ainutlaatuisella tavalla livemusiikki ja kuntoilu. Aste bändeineen veti keikan lavalla osallistujien treenatessa ohjaajan ohjeiden mukaan. Pari ekaa biisiä lavalla oli ohjaajana Emilia Leppänen. Iloinen, energinen nainen, joka tuntui hioneen koreografiat tarkkaan. Toinen ohjaaja oli Mika Kankainen, the Guru itse (ikävä Mikan combatteja!). Mika on valovoimainen ja karismaattinen ohjaaja, mutta tuli vähän sellainen kuva, että koreografiat eivät olleet ihan niin hiottuja kuin Emilian oli. Mutta ei se mitään! Hauskaa oli silti ja oli hauskaa nähdä Mika vähän erilaisessa roolissa kuin aiemmin, poissa mukavuusalueeltaan. Olipa ihan älyttömän kivaa bilettää siellä Asteen tahdissa! Tupa oli niin täynnä jumppaajia, että punnerruksia en tainnut mahtua tekemään kuin kerran. Mutta sekään ei haitannut yhtään, heiluin sitten musiikista nauttien ;)

ASTETTA KOVEMPI -TREENI
37 min (oikea kesto 45-50 min, joten taas jäi paljon tallentamatta)
- 418 kcal (20 % rasvaa)
Keskisyke: 155 ♡ ; Max.syke: 179 ♡

Se oli kyllä energinen päivä! Huhhui! Ensi vuonna uudestaan! :)

2 kommenttia:

  1. Voi apua! Olin koko viime viikonlopun Oulussa ja missasin tämän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Nuppiainen! Voi ei! Todella harmi, että näin pääsi käymään! Tapahtuma olisi kyllä ollut osallistumisen arvoinen.. :/ Mutta jospa ensi vuonna sitten? :)

      Poista