perjantai 19. syyskuuta 2014

Pääroolissa: uniongelmat

Elämä ei aina mene niin kuin Strömssössä. Elämääni astuivat mukaan uniongelmat 2-3 viikkoa sitten ja vähitellen ne ovat onnistuneet hivuttautumaan sivuroolista pääroolin esittäjäksi. Olin viime viikolla niin älyttömän väsynyt, että tällä viikolla ei ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin marssia työterveyslääkärin puheille. Siinä vaiheessa, kun yöunet jäävät jatkuvasti viiteen tuntiin ja heräilet yöllä tunnin välein, on aika pysähtyä. Vahvaa melatoniinia ja viikko saikkua oli lääkärin ratkaisu ongelmaan. Melatoniinista en vielä koe hirveästi olevan hyötyä (sitä täytyy kai syödä säännöllisesti pidemmän aikaa ennen kuin vaikutukset näkyvät), mutta saikku on auttanut siinä mielessä, että olen korvannut laatua määrällä, kun ei ole tarvinnut aamulla herätä töihin.

Olen siis lataillut akkuja nyt neljä päivää. Edelleen väsyttää, mutta viime yönä nukuin jopa melkein kahdeksan tuntia enkä tainnut herätä kuin kolme kertaa yön aikana! Tipuaskelin kohti parempaa! Ajatuskin siitä, että ensi viikolla täytyy taas heräillä töihin (ja uniongelmat palaavat?), ahdistaa. Yritän olla ajattelematta asiaa etukäteen.

PT-teoriakokeen deadlinekin oli ja meni. Viime sunnuntaina tein kokeen (silmäpussejani läpsytellen) ennen iltavuoroon raahautumista. Kun univajetta kertyy parin viikon verran, ei olo ole kovin täysipäinen. Jos olette kärsineet uniongelmista, tiedätte mitä tarkoitan! Oli siis todella "mukava" alkaa tehdä tärkeää koetta siinä pirteystilassa. Kysymykset olivat vaikeita ja jouduin lukemaan ne useamman kerran ennen kuin tajusin niistä jotain. Aika juoksi koko ajan näytön yläreunassa ja lisäsi stressiä ja teki tilanteesta ensitäkin ahdistavamman. Toivoin viimeiseen asti, että kokeen loputtua ruutuun pamahtaisi teksti: onneksi olkoon - läpäisit testin! Mutta ei... Se olisikin ollut suoranainen ihme, jos koe olisi mennyt läpi. 43 p sain ja 45 p oli läpäisyn raja. Niin lähellä, mutta silti liian kaukana... Nyt pistän ensin unet kuntoon ja kertailen kokeeseen virkeämpänä. Teen kokeen sitten, kun koen olevani tarpeeksi "terävässä" kunnossa.

Nyt treenikamppeet niskaan ja salia kohti! Patteriharjoitus odottaa! :)


Tämän päivän lounaaseen kuuluivat pinaattilätyt ja vadelmat :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti