torstai 26. kesäkuuta 2014

Päivä Koitelissa :)

Eilen paistoi aurinko todella kauniisti ja oli ihan suhteellisen lämmintä (tarkoittaa, että kesätakilla tarkeni), joten päätettiin miehekkeen kanssa lähteä käymään jossain tässä Oulun seudun luontopoluilla. Arvottiin, että lähdettäisiinkö Sanginjoen ulkoilumetsään vai Koiteliin (kumpikin uusia tuttavuuksia). Päädyttiin Koiteliin! :)

Koitelinkoski eli Koiteli on yli kolmen kilometrin pituinen, ainutlaatuinen (lähes luonnontilainen) koskialue Kiimingin kunnassa vain noin 25 km Oulusta Kuusamon suuntaan. Alue on suosittu ulkoilukohde ja kävijöitä virkistysalueella on vuosittain noin 40 000. Koitelissa on mahdollista retkeillä, kalastaa, nauttia luonnosta tai viettää piknikkiä taukopaikoilla. Lisäksi kohisevat kosket antavat elämyksiä eritasoisille melojille. Sinne oli todella hyvät opasteet ja perille oli helppo löytää. Parkkipaikalta lähti heti luontopolut eivätkä ensimmäiset nuotiopaikatkaan olleet kaukana. Puuliiterikin löytyi "talon" puolesta.

Tuollaiseen leppoisaan virkistäytymiseen ja rentoutumiseen Koiteli on todella oivallinen paikka! Erityisesti lapsiperheille paikkaa voisi suositella. Mutta jos lähtee kuntoilemaan luonnon keskelle, niin siihen Koiteli lyhyine polkuineen ei ikävä kyllä oikein sovellu. Mulla oli sykemittarit ja kaikki mukana, mutta paikan päälle saavuttuamme totesin, etten taida tarvita niitä :D Upea paikka! Oli siltoja, riippusiltoja, nuotiopaikkoja ja kaunista luontoa! Jos tunnen joskus itseni stressaantuneeksi työviikon jälkeen, niin tuonne menen tuulettamaan ajatuksia ja kuuntelemaan kosken kuohuntaa. :)

Niin kaunista!
Kamera räpsi hurjaa vauhtia
Koskia..
Virtaus oli melkoinen
Ihastuttavia puisia polkuja
Lisää!
Pitihän sitä välillä syödäkin ;)
Osittain oli ihan tyyntäkin
Suomen kesä, what can I say?
Yksi monista silloista...


Oletteko te käyneet Koitelinkoskella? Jos ette ole, niin käykääpä joskus. Oli kyllä tutustumisenarvoinen paikka ainakin näin kesällä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti