keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Kokeilevan keittiön antia: ihan älyttömän helpot proteiinipannukakut!

Havahduin maanantaina siihen, että voisin pitkästä aikaa loihtia itselleni vähän puddingia välipalaksi. Ilo jäi lyhyeksi, sillä suureksi harmikseni huomasin pudding-jauhojeni viimeisen käyttöpäivän menneen jo. :( Aika jännä juttu muuten, että pudding-jauheessa oli "viimeinen käyttöpäivä" "parasta ennen"-päiväyksen sijaan! Tämä tuli ainakin minulle yllärinä... Koska viimeinen käyttöpäivä on aina viimeinen käyttöpäivä, ravistelin jauhot biojätteeseen.

Maitorahkakiintiöni on täynnä ja halusin jotain erilaista aamupalaa/välipalaa tms. Jotain yhtä vaivatonta kuin pudding. Googlettelin vähän aikaa ja johan alkoi vaihtoehtoja löytyä! Helppoa, nopeaa, proteiinipitoista, hyvää... Käyttäjäkokemukset tuntuivat olevan pääasiassa positiivisia. Tuota minä ehdottomasti haluan kokeilla!

Fast Protein Pancake Mix!! Makuvaihtoehdoista päädyin vaahterasiirappiin. Toinen puoliskoni ei ollut järin ilahtunut, kun raahasin taas uuden jauhopussin kaappiimme. Epäili, että käyköhän sille kuten puddingeillekin. Ei varmasti käy! Tein niin perusteellisen taustatutkimuksen, että olin suorastaan vakuuttunut tuotteesta jo etukäteen.Tuotteen ravintosisältö, jota tarkastellessa kannattaa ottaa huomioon, että tähän lisäksi tulee vielä mahdollinen maito ja rasva sekä hörsteet.
Yksi annos (50 g) sisältää:100 g jauhetta sisältää:
Energiaa (kJ/kcal)900/210Energiaa (kJ/kcal)1750/420
Rasvaa7,6 gRasvaa15 g
- josta tyydyttynyttä1,2 g- josta tyydyttynyttä2,4 g
Hiilihydraattia9,5 gHiilihydraattia19 g
- josta sokereita0,6-0,9 g- josta sokereita1,1-1,8g
Ravintokuitua3,0 gRavintokuitua6,0 g
Proteiinia25 gProteiinia50 g
Suolaa0,2 gSuolaa0,4 g
Vähälaktoosinen
Laktoosia<0,1 gLaktoosia0,1 


Ihan älyttömän helppoja proteiinipannukakkuja! 1 dl rasvatonta maitoa + 50 g jauhetta shakeriin, ravistelu, pannu lämpeämään, pikku liraus öljyä ja sitten vain levittämään  taikinaa pannulle. Minuutti pannulla, kääntö ja toinen minuutti pannulla (no en oikeasti katsonut kelloa, mutta näin arvelisin). Sitten lätyt lautaselle, hörsteitä sekaan ja nauttimaan! Olen nyt nauttinut pannareita jo kolme kertaa ja olen sen verran vakuuttunut, että uskallan niitä julkisesti suositella! :) Kuumina/lämpiminä maku on aika mitätön, mutta kun malttaa vähän aikaa odottaa jäähtymistä, niin voi jukra! NAMI!!!! Ei todellakaan jää kaappiin pölyttymään! Ihana herkku, joka ei kuitenkaan ole niin syntinen kuin normipannari.


Ensimmäinen kokeilu, nam.

Toinen kokeilu, treeninjälkeinen ateria + jälkkäri. Nam nam!
Aamupala eli pannareita, mansikoita ja kreikkalaista jogurtti, NAM! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti