maanantai 28. huhtikuuta 2014

Kuntosaliohjelma - REFRESH!

Nyt olen siis kokeillut sellaista 3-jakoista kuntosaliohjelmaa, jossa lihasryhmät oli jaettu
1) työntäviin lihaksiin (ojentajat, olkapäät, rinta)
2) vetäviin lihaksiin (yläselkä, takaolkapäät ja hauikset)
3) jalkoihin (etu- ja takareidet, pakarat, pohkeet, selkä ja vatsa)

Kirjoitin tuosta kuntosaliohjelmastani täällä. Jako oli ihan toimiva, mutta koska kyseinen ohjelma alkoi kyllästyttää, on aika tehdä päivitys. Johan tuota tuli jauhettuakin se pari kk.

Uutta saliohjelmaa miettiessäni, täytyi vilkaista kalenteria ja miettiä, montako kertaa ehdin käymään salilla per viikko. Tämä vaikuttaa siihen, kuinka moneen osaan ohjelma pilkotaan. Jos ehdin käydä salilla vain kaksi kertaa viikossa, ei ole mitään järkeä tehdä esim. 4-jakoista ohjelmaa. Toukokuu tulee olemaan vielä aika kiireinen, mutta kyllä sinne mahtuu ainakin se kolme treeniä viikossa. Joinakin viikkoina voi onnistua jopa neljäkin treeniä. Kesäkuussa olen kesälomalla, joten silloin on sitten Hukan ovet tälle tytölle apposen auki!!! Can't wait!!! :)

Päädyin jälleen 3-jakoiseen ohjelmaa. Jaoin harjoitettavat lihakset seuraavasti:
1) rinta/selkä
2) jalat
3) olkapäät/kädet

Tässä jaossa on ideana, että treenataan vastakkaisia lihaksia. Tämä jako mahdollistaa supersarjojen käytön. 1. treenissä voi treenata selän ja rinnan supersarjana. 2. treenissä etu- ja takareidet ja 3. treenissä hauikset ja ojentajat. Vastakkaisten lihaksien treenaaminen supersarjoina saa aikaan hyvän pumpin lihaksissa! Tämä treenijako voidaan vetää viidessä päivässä läpi, minkä jälkeen voi aloittaa uuden kierroksen.

MA: rinta/selkä
TI: jalat
KE: lepo
TO: olkapäät/kädet
PE: lepo

Sitten jos palautuminen on hyvä, voi kokeilla jopa vielä lyhyempää kiertoa:
MA: rinta/selkä
TI: jalat
KE: olkapäät/kädet
TO: lepo

Mutta koska tässä vastakkaisten lihasten jaossa yläkropan lihaksiin kohdistuu epäsuoraa rasitusta (selkäliikkeissä rasittuu hauis, rintaliikkeissä ojentajat ja olkapäät), täytyy olla tarkkana palautumisen kanssa. Muuten on vaarana, että olkapäät/kädet-treeni vie tehoja rinta/selkä-treeniltä tai toisin päin.

Itseni tuntien tuo ylempi kierto on varmasti hyvä, kunnes lihakset tottuvat uuteen ohjelmaan. Lihas kasvaa levossa ja palautumisen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa, joten sillä mennään ensialkuun. Sitten kun lihakset ovat tottuneet ärsykkeeseen ja palautuvat nopeammin, voi kiertoa nopeuttaa.

Oon kyllä taas NIIIIIIIN innoissani tästä uudesta treeniohjelmasta! Vaihtelu virkistää! Ja kun tosiaan samaa ohjelmaa vetää läpi tarpeeksi kauan, ei se enää anna lihaksille (eikä mielelle!) sitä samaa potkua kuin alussa.

weheartit


Olin viime yönä yövuorossa, joten tänään mennään ihan aerobisten ja venyttelyjen voimalla. Mutta huomenna (!!!!) aloitan uuden saliohjelman läpiviennin. Voi pojat, että sitä ihminen osaa olla pienistä asioista onnellinen! :D

Olen ollut nyt viikon herkkulakossa ja hyvin menee. Kaapissa on suklaamunia, mutta eivätpä ne sieltä huutele. Joskus kun olen väsynyt, niin ovat kyllä kuiskutelleet, mutta aika helposti olen ne saanut vaiennettua. Mutta seuraavan kerran herkkuja sallin itselleni vappuna. Pääsen silloin yövuorosta ja kunhan koomastani heräilen, aion vapun kunniaksi syödä simaa ja munkkia. Nam!

Perjantaina ja lauantaina on luvassa jälleen PT-koulutusta (JEEEEEEEE!!!) ja sunnuntaina juhlistamme vähän syntymäpäiviäni kavereiden kanssa. Niin hektistä tämä elämä, ettei enää edes ystävienkään kanssa saa aikatauluja sopimaan yhteen, joten täytyy käyttää tuollaiset tekosyyt hyväksi. Varmaan kai sitä voisi leipoakin jotain sunnuntaille... kakkua en tee, kun se jäisi sitten kuitenkin suurimmaksi osaksi minun syötäväksi, mutta ehkäpä jonkun kääretortun tai muffinsseja.

Mutta nyt alan syömään kanaa ja salaattia, ja lähden myöhemmin käymään lenkillä tuolla ihanassa säässä.

Energistä viikkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti